صدور گواهی ایمنی و تأییدیه سلامت ، بازرسی دیگ بخار و مخازن تحت فشار
شرکت ایده پردازان رسپینا (IPR) در راستای سلامت فنی و ایمنی دیگ بخار ، بویلرها و مخازن تحت فشار آماده ارائه خدمات بازرسی و مشاوره فنی در زمینه ایمنی دیگ بخار ، ایمنی بویلر و بویلرکلاو ، ایمنی مخازن تحت فشار ( مخزن کمپرسور هوا ، مخازن اکسیژن ، مخازن آمونیاک و زیرصفری و …) به کارفرمایان محترم در صنایع گوناگون کشور میباشد.
مراحل بازرسی ادواری دیگ بخار و ایمنی مخازن تحت فشار به شرح ذیل میباشد:
- آماده سازی دیگ بخار جهت ضخامت سنجی و تست هیدروستاتیک
در درجه اول و قبل از بازرسی دیگ بخار، ضخامت سنجی و تست هیدروستاتیک بویلر میبایست دیگ بخار و بویلر را ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل خاموش و آب بویلر را سرد نموده و اقدامات لازم جهت تست هیدروستاتیک بویلر ( تست آب سرد ) و ضخامت سنجی را بر روی دیگ بخار و بویلر انجام داد . لذا آب داغ داخل دی ادیتور نیز میبایست سرد شود و آب سرد ( حداقل ۷ درجه و حداکثر دمای محیط) کافی جهت تست هیدروستاتیک بویلر در مخازن ذخیره آب نگهداری شود . ورودی و خروجی ها شامل لول کنترل ها ( آب نما ) ، زیر آب زن ، شیر اطمینان ، خروجی بخار و کلیه منافذ دیگ بخار به غیر از ورودی آب شهر ( ورودی پمپ آب ) ، مانومتر و شیر هواگیری با فلنج های کورکننده و عایق بندی مناسب میبایست مسدود گردند. - ضخامت سنجی پوسته و بدنه دیگ بخار
جهت ضخامت سنجی پوسته و بدنه دیگ بخار ، پوشش و درب ها عقب و جلو بویلر فایرتیوب باز گردد به شکلی که بتوان به تیوب پلیت ها جهت ضخامت سنجی ورق دسترسی داشت ، همچنین می بایست کاور فلزی و عایق حرارتی دیگ بخار را در چند نقطه از بدنه دیگ بخار جدا نمود تا به راحتی بتوان ضخامت سنجی بدنه دیگ بخار را نیز انجام داد . - تست هیدروستاتیک بویلر
پس از ضخامت سنجی و بدست آوردن ضخامت ها و لحاظ کردن کمترین ضخامت در محاسبات فشار کاری بویلر ، فشار کاری مناسب را محاسبه و تست هیدروستاتیک ( تست فشار آب سرد ) را با ۱٫۵ برابر فشار کاری بدست آمده انجام خواهیم داد.
نکات مهم
موارد ایمنی با حضور کارشناس و مشاور مربوطه و زیر نظر ایشان میبایست با دقت انجام شود به طوریکه حوادث احتمالی ، پیش بینی گردد و از حوادث احتمالی در هنگام تست هیدروستاتیک بویلر کاسته شود .
تست هیدروستاتیک حداقل بین ۳۰ تا ۱۲۰ دقیقه میبایست انجام گیرد و در حین تست کلیه نقاط که احتمال نشتی دارند چک و بررسی میگردد ، درجه مانومتر در طول زمان تست هیدروستاتیک بویلر هیچ گونه افتی نباید داشته باشد ودر صورت افت درجه فشارسنج احتمال وجود نشتی در یک و یا چند نقطه از نقاط حساس دیگ بخار می باشد.
در صورت صحت تست هیدروستاتیک و ضخامت سنجی های انجام شده بر روی بویلر و صحت عملکرد کلیه تجهیزات کنترلی و شیر اطمینان ( که میبایست دارای پلمپ طبق فشار تنظیم شده باشد ) ، گواهی ایمنی دیگ بخار برای تجهیز فوق با مجوز رسمی از وزارت کار کشور صادر خواهد شد و در غیر اینصورت مشاوره فنی و گزارش کتبی جهت رفع مغایرت ها با آیین نامه ایمنی دیگ های بخار و ایمنی مخازن تحت فشار به مسولین مربوطه ارائه خواهد شد.
وجود و نصب پلاک مشخصات فنی شرکت سازنده و گواهی های بازرسی حین ساخت طبق استانداردهای ISIRI 4231 و استاندارد BS2790 , BS12953 الزامی است
بازرسی فنی و ضخامت سنجی مخازن تحت فشار نیز مطابق با آیین نامه مولدهای بخار و مخازن تحت فشار وزارت کار ایران ، انجام میپذیرد و در صورت صحت عملکرد و صحت ضخامت سنجی بدست آمده ، گواهی تایید سلامت و ایمنی مخارن تحت فشار جهت مخزن مربوطه صادر خواهد شد ، مخزن هوای فشرده (مخزن کمپرسور هوا ) ، مخازن اکسیژن ، مخازن تحت فشار آمونیاکی و سایر مخازن تحت فشار میباست سالیانه ضخامت سنجی و مورد تایید قرار گیرند.