تست ارت (اندازه گیری مقاومت الکتریکی سیستم ارتینگ)
روش های متداول اندازه گیری مقدار مقاومت الکترود و شبکه ارت (چاه ارت) توسط شرکت بازرسی ایده پردازان رسپینا IPR
روش افت ولتاژ Fall Of Potential
اندازه گیری مقدار مقاومت الکتریکی بر حسب اهم با استفاده از روش افت ولتاژ و با متد ۶۲% (۳p) و کوبیدن الکترودهای ولتاژ و جریان در مسیر مرکزیت چاه ارت با استفاده از دستگاه های ارت تستر دیجیتال KYORITSO مدل A4105 و ارت تستر دیجیتال SINOMETER ET803 در حالت متصل CLOSE LOOP و مستقل OPEN LOOP از سیستم اتصال به زمین .
این روش مورد تایید و توصیه اکثر استانداردها از جمله استانداردهای BS و IEEE می باشد و اخیرا در تمامی پروژه ها از این روش جهت اندازه گیری مقاومت شبکه های ارت استفاده میشود.
روش تزریق جریان Stake less measurement
اندازه گیری مقدار مقاومت الکتریکی بر حسب اهم با استفاده از روش تزریق جریان با استفاده از دستگاه ارت تستر دیجیتال KYORITSO مدل ۴۲۰۰ در حالت پیوسته سیستم اتصال به زمین .
از این روش فقط در مواردی که مدار بسته CLOSE LOOP میباشد میتوان استفاده کرد و بیشتر برای اندازه گیری مقدار مقاومت الکتریکی اتصال ارت و همبندی تجهیزات و بدنه فلزی تجهیزات در محل و حالت متصل به سیستم الکترود ارت استفاده می گردد .
اندازه گیری مقدار نشتی جریان بدنه های فلزی تجهیزات و مدارهای الکتریکی با استفاده از دستگاه KYORITSO 4200
جهت اطمینان از عملکرد مناسب سیستم ارتینگ در یک مجموعه میبایست سالانه و به صورت ادواری اندازه گیری مقدار مقاومت الکتریکی کلیه چاه های ارت و شبکه ارت در حالت های متصل و مستقل از سیستم اتصال به زمین انجام شود.
این امر توسط کارشناسان مجرب ( مشاورین حفاظت فنی و خدمات ایمنی دارای صلاحیت در زمینه ایمنی برق ) و با دستگاه مناسب ( ارت تستر) و دارای برگه کالیبراسیون انجام میگردد.
مقدار مقاومت الکتریکی چاه ارت میتواند نسبت به فصول سال ( بارندگی ، سردی و خشکی ) متغیر باشد ، لذا توصیه میشود اندازه گیری در بدترین شرایط ( در ایران فصل تابستان ) و هر سه ماه یکبار انجام شود .